Informasjon om fotografering av barn/familie.

Før fotograferingen

Er det noe spesielt vi bør gjøre før fotograferingen? Under har vi samlet noen gode råd.

Under fotograferingen

Hvor foregår fotograferingen. Klikk her for litt mer utfypende informasjon.

Etter fotograferingen

Hva skjer når vi er ferdig å fotografere. Når får jeg bildene?

Klassiske og moderne familebilder

Barne- og familiebilder er en investering for fremtiden og fremtidige generasjoner. Tenk så gøy det er  å se tilbake på bilder fra tidligere år. Hva vi gjorde, hvordan vi så ut og hvor mye barna har forandret seg.

Fotografering av barn og familie vårt hovedområde. Ingenting er som å kapre smilende og lekne barn ute i naturens flotte farger, med nydelig uskarp bakgrunn som lerret. Vi har flotte lokasjoner å gå til men er alltid åpne for nye forslag. I tillegg er vi veldig mobile og kan stort sett møte over alt i bergensområdet.

De beste bildene ute får vi i den gylne timen, dvs fra ca 2 timer før solnedgang. Da er lyset ekstra flott og vi unngår sterke skygger på barna. Her leker vi oss med naturlig lys, og blitzen blir omtrent alltid liggende i sekken. Alle bildene under er kun tatt med naturlig lys.

Forberedelse.
Vanligvis kan vi avtale på ganske kort varsel, men det er likevel lurt å være tidlig ute med ønsker. Siden vi ikke har studio betyr det at vi er lokasjonsfotografer og tar bildene utendørs. Dette gjør at vi er avhengig av bra vær ( ihvertfall opplett), og godt lys, og det er ikke uvanlig å måtte ombooke en fotoshoot. Vi avtaler i utgangspuktet en tid, og snakkes nærmere når det nærmer seg. Blir været for gale finner vi en ny dag som passer for alle. Det kan være greit å tenke på hva dere vil ha på barnet eller dere selv på fotoshooten. Generelt sett fraråder vi sterke farger og klær med mye mønster. Dette vil ta fokus vekk fra den som fotograferes. Er det flere med på bildet bør de gjerne matche litt. Uansett blir det opp til dere, men erfaringsmessig blir dette penest.

Under fotograferingen
Fotograferingen finner sted på avtalt sted utendørs. Alle bildene våre blir tatt ute i naturen (bortsett fra nyfødt og evt gravidefotografering), og vi har flere gode lokasjoner vi kan anbefale. Har du noen steder du ønsker selv er vi ganske mobile innenfor rimelighetens grenser. Fotograferingen tar mellom 1-1,5 timer og det er tid til evt klesskift underveis.

Etter fotograferingen.
Etter fotograferingen prøver  vi å gi ett eller to bilder innen 1 døgn som en teaser. Den resterende etterbehandlingen tar vanligvis 2-4 uker. Da vil dere få link og passord for å laste ned bildene selv til deres egen PC. Alle bildene er da ferdigbehandlet og i full oppløsing. Deretter er bildene til fritt bruk for dere utenom videresalg. Vi ønsker å bli kreditert hvis dere legger ut på nettet.

Priser.
Her finner du prisoversikt.

 • 2-3 uker

  Bestill

  Ta kontakt med oss helst innen 2 uker før fotografering.

 • dagen før

  Planlegg

  Ha klart alt du vil ha med: sykler, vogner osv.

 • 1-2 dg

  Etterpå

  Dere får et par teaser bilder.

 • 2-4 uker

  Ferdig

  Bildene er klare og dere får nedlastingslink.

Ofte spurte spørsmål: