Informasjon om gravidefotografering.

Forberedelse

Det kan være greit å forberede seg litt før gravidefotograferingen. Under har vi samlet noen gode råd.

Under fotograferingen

Selve fotograferingen foregår hjemme hos deg selv eller ute i naturen. Klikk her for litt mer utfypende informasjon.

Etter fotograferingen

Hva skjer når vi er ferdig å fotografere. Når får jeg bildene?

Et minne fra en spesiell epoke i livet ditt.

Forberedelse.
Graviditet er en begivenhet i livet som er verdt å dokumentere. Kroppen er vakker og formfull. Inne i magen er det et lite liv som snart skal få lov til å komme ut og blomstre. Mange gravide tar seg en tur til fotografen for å forevige graviditeten.

Bestill time og begynn å planlegge fotoshooten. Gravidefotografering bør foretas når magen er på «sitt beste», dvs 7-8 måneder ut i svangerskapet. Ikke utsett fotofgraferingen til rett før termin, for plutselig kommer barnet fortere enn forventet.

Siden vi ikke har studio betyr det at vi kommer hjem til deg, eller tar bildene ute i naturen hvis været tillater det. For å få gode fine bilder er vi avhengig av godt lys. Har du et sted med masse dagslys og store vinduer? Perfekt! For best resultat starter fotograferingen på formiddagen mens lyset er på sitt beste. Det er også lurt å ha det varmt og godt hjemme, siden gravidefotografering oftest tas med lite klær. Dette blir selvfølgelig opp til deg selv. På forhånd kan du gjerne ha på løse klær som ikke lager merker på huden. Tenk over hvilke klær du ønsker å bli fotografert i, og finn frem dette på forhånd. Vi tar oss tid til flere klesskift underveis. Finn gjerne frem rekvisitter du ønsker på bildet som for eksempel, bamser, babysko, ultralydbilder, stoler osv.

Under fotograferingen
Vanligvis bruker vi rundt 2 timer på en photoshoot innendørs, og ca 1 time utendørs. Det er viktig at det er godt og varmt i rommet hvor vi skal ta bildene (20+) siden gravidefotografering oftest foregår med lite klær. Dette blir jo opp til deg selv, men magen kommer best frem med lite klær på kroppen. På gravidefotografering har du mulighet til å ha flere klesskift og sceneskifte underveis. Man får gjerne være naken men tildekket med slør. Far/partner/barn kan gjerne være med på denne fotograferingen.

Noen velger å ha på seg et fint undetøysett med hipser/truse og matchende bh, noen florlette sjal, gravidklær som fremhever magen, morgengave eller strikkegenser med mulighet til å kneppe opp. Dersom far eller barn skal være med på bilde så pass på at de har matchende klær. Hvis du har mulighet til å henge opp hvit eller en annen ønsket bakgrunn på forhånd er dette lurt, men vi kan også ta med oss noe selv. Hvis dere ønsker søsken med på bildene så er det helt OK, bare tenk på at de fort kan kjede seg så det er greit å ha noe alternativ for de å gjøre på.

Etter fotograferingen.
Etter fotograferingen pleier vi å gi ett eller to bilder innen 1 døgn som en teaser. Den resterende etterbehandlingen tar vanligvis 2-4 uker. Da vil dere få link og passord for å laste ned bildene selv til deres egen PC. Alle bildene er da ferdigbehandlet og i full oppløsing. Deretter er bildene til fritt bruk for dere utenom videresalg. Vi ønsker å bli kreditert hvis dere legger ut på nettet.

Priser.
Her finner du prisoversikt.

 • 2-3 mnd

  Bestill

  Ta kontakt med oss helst 2-3 uker mnd før termin.

 • dagen før

  Planlegg

  Ha klart alt du trenger av probs, og husk varmen. Sjekk tipsene våre.

 • 1-2 dg

  Etterpå

  Dere får et par teaser bilder.

 • 2-4 uker

  Ferdig

  Bilde er klare og dere får nedlastingslink.

Ofte spurte spørsmål: