Informasjon om nyfødtfotografering og hva man bør tenke over.

Forberedelse

Det kan være greit å forberede seg litt før nyfødt fotografering. Under har vi samlet noen gode råd.

Under fotograferingen

Selve fotograferingen av den nyfødte kan være ganske krevende. Klikk her for litt mer utfypende informasjon.

Etter fotograferingen

Hva skjer når vi er ferdig å fotografere. Når får jeg bildene?

Nyfødtperioden – den beste tiden.

Forberedelse.
Bestill time og begynn å planlegge fotoshooten. Det er lurt å være tidlig ute siden tidspunktet for fotografering er ganske smalt. Barnet bør fotograferes før det blir 14 dager gammelt, aller helst mellom 4-9 dager. Da er sjansen størst for at barnet sover godt og vi kan legge det i forskjellige posisjoner. Etter bare par-tre uker mister de nyfødt-looken, og sjansen for å få nyfødt-bilder av et sovende barn blir mindre desto fler dager som går. Etter at babyen er født tar dere ny kontakt og vi avtaler endelig fotograferingsdag.

Siden vi ikke har studio betyr det at vi kommer hjem til deg, eller der du ønsker det. For å få gode fine bilder er vi avhengig av godt lys. Har du et sted med masse dagslys og store vinduer? Perfekt!  For best resultat starter fotograferingen på formiddagen, da sover babyen tyngre og de er lettere å legge i ønskede posisjoner. Har du mulighet til å holde babyen litt våken før vi  kommer er dette en fordel. Det er også lurt å ha løse klær som ikke lager merke på huden. Nyfødte får fort merker av bleie osv. Ta det gjerne av en time før vi kommer. Vi har en del rekvisitter med oss, men finn gjerne frem det du ønsker å kle barnet i eller å ha med på bildet. Enten det er bokstaver, bamser eller kurver.

Under fotograferingen
Nyfødte babyer er uforutsigbare,- fotograferingen er veldig krevende og foregår nesten helt på den lilles premisser. Vanligvis bruker vi rundt 3 timer på en photoshoot. Da har vi tid til klesskift, byssing, mating og kos. Vi stresser ikke, for det er viktig at barnet har det godt og komfortabelt. Det er viktig at det er godt og varmt i rommet hvor vi skal ta bildene (25+), så for oss voksne kan det være lurt å kle oss i lette klær. Babyen fotograferes sovende i forskjellige posisjoner, litt avhengig av hvordan dere har det hjemme. Vanligvis bruker vi stuebord med dyne oppå, sofaen eller soverommet. Der kan vi legge forskjellige tepper, saueskinn osv. Hvis dere ønsker søsken med på bildene så er det helt OK, men vi ønsker å vente med det til slutten av fotograferingen. Litt for å holde den nyfødte rolig og litt fordi det fort blir kjedelig for de små. Generelt ønsker vi ikke flere personer med oss enn en foreldrene, slik at vi kan ha det mest mulig rolig.

Etter fotograferingen.
Etter fotograferingen pleier vi å gi ett eller to bilder innen 1 døgn som en teaser. Den resterende etterbehandlingen tar vanligvis 2-4 uker. Da vil dere få link og passord for å laste ned bildene selv til deres egen PC. Alle bildene er da ferdigbehandlet og i full oppløsing. Deretter er bildene til fritt bruk for dere utenom videresalg. Vi ønsker å bli kreditert hvis dere legger ut på nettet.

Klær til utlån.
Det er ikke alltid man er helt forberedt når babyen plutselig kommer, og derfor har vi også masse klær du kan låne under fotograferingen. Vi har selvsagt både for gutter og jenter. Klart det er best med deres egne klær og deres stil, men vi vil alltid ha med oss litt utvalg. Ta en titt under og se om det er noe dere liker.

Priser.
Her finner du prisoversikt.

 • 2-3 uker

  Bestill

  Ta kontakt med oss helst 2-3 uker før termin.

 • dagen før

  Planlegg

  Ha klart alt du trenger av probs, og husk varmen. Sjekk tipsene våre.

 • 1-2 dg

  Etterpå

  Dere får et par teaser bilder.

 • 2-4 uker

  Ferdig

  Bilde er klare og dere får nedlastingslink.

Ofte spurte spørsmål: